Izberite jezik

Hotel Nera - Hotel za male živaliCAVALIER KING - CHARLES SPANIELBEAUCERONCenik

CENIK IN NAVODILA STRANKAM

 

ZARADI TEŽKE BOLEZNI VSE STRANKE OBVEŠČAMO, DA HOTEL ZA MALE ŽIVALI NERA ZAPIRA SVOJA VRATA. VSEM ZVESTIM STRANKAM SE ZAHVALJUJEMO ZA ZAUPANJE V VSEH TEH LETIH. 

PROSIMO VAS ZA ŠE ZADNJO POMOČ: ZARADI ZAPRTJA POSLOVNE DEJAVNOSTI V BLIŽNJI PRIHODNOSTI IMAMO NA VOLJO OGROMNO OPREME ZA PSE, MAČKE, KONJE. PASJE BOKSE, UTE, MAČJI BOKSI, UTE, TRANSPORTNI BOKSI, OPREMA, KRTAČE, POVODCI, OVRATNICE IN OGROMNO VSEGA ZA KAR IŠČEMO KUPCE KI SO RESNI IN NAM BODO ŠE ZADNJIČ POMAGALI NA NAŠI ZADNJI BITKI S ČASOM. NA VOLJO SO TUDI MONTAŽNI VISOKO KVALITETNI BOKSI ZA PSE, MAČKE, VSE POCINKANO, NA VOLJO TUDI  TV NADZORNI SISTEM IN KAMERE NADZORNE VISOKO KVALITETNE TER POPOLNOMA VSA OPREMA ZA HIŠNE ŽIVALI. TUDI VELIKO KLETK ZA HRČKE, KUNCE ITD. 

PROSIMO ZA RAZUMEVANJE DA NE MOREMO ODGOVARJATI VSEM. OGLASITE SE LE RESNI NA HOTEL.NERA@GMAIL.COM 

HVALA ŠE ZADNJIČ VSEM NAŠIM ZVESTIM STRANKAM ZA VSA ČUDOVITA LETA SODELOVANJA! HVALA VAM!! 

 

 

 

CENIK STORITEV 

Oskrba psa v zunanjem ali notranjem po potrebi

dodatno ogrevanem prostoru - 15 eur/dan

Oskrba mačke + hrana, oskrba kuncev, dihurjev in podobnih živali  - 10 eur/dan

Oskrba hrčkov, miši, podgan, morskih prašičkov in podobnih živali - 5 eur/dan

Toaleta krempljev - 6 eur

Dodatek na goneče psice - 2  eur/dan

Šolanje psov - individualna ura (45 do 60 min)  - 15 eur

Prevoz živali - 0,20 eur/km 

URNIK PREVZEMA ŽIVALI 

od ponedeljka do sobote: od 8:00 do 20:00 ure po dogovoru

nedelje in prazniki: ZAPRTO! Živali lahko prevzamete ali oddate v oskrbo dan prej ali dan kasneje.  

OPOMBA: Seveda bomo za vse živali v oskrbi pokrbeli tudi ob nedeljah in praznikih, le sprejem strank (torej odhodi in prihodi) v tem času ne bodo mogoči. Vse ostale dni smo vam na voljo preko celega dne najkasneje do 20:00 ure zvečer, pri čemer se prej dogovorimo o točni uri sprejema strank. Na voljo smo vam 15 minut pred in po dogovorjenem času sprejema. V primeru spremembe (zamude, predčasni prihod, zastoji na cesti itd.) nas obvezno prej pokličite, da se dogovorimo o drugačnem času prihoda, saj v nasprotnem primeru sprejem ne bo mogoč ali pa boste morali počakati. V primeru neopravičenih zamud ipd. lahko oskrbo živali tudi zavrnemo.

Pridržujemo si pravico o zavrnitvi oskrbe ali prevoza katerekoli živali. V primeru, da je žival že nastanjena pri nas, je potrebno po žival, katere oskrbo zavrnemo (problematične živali, preveč glasne živali, zdravstvene težave ipd.) priti najkasneje v roku 12 ur po prejemu obvestila. 


*pod določenimi pogoji - glej besedila spodaj! Cenik velja od 10.1.2020 do spremembe. Popusti se med seboj ne seštevajo! Vse cene vključujejo DDV.

** Cene navedene v ceniku za oskrbo psov in mačk vključujejo tudi hrano za male živali. V kolikor boste prinesli svojo hrano vam v primeru oskrbe ostalih malih živali razen psov in mačk priznamo 10 % popust v kolikor prinesete s seboj svojo hrano in v nekaterih primerih tudi kletko ali terarij živali. Popusti se med seboj ne seštevajo!

Plačilo storitev je mogoče v gotovini na dan prihoda ali odhoda ali na poslovni račun podjetja Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p. pred prevzemom živali iz hotela. Pri plačilu na bančni račun podjetja morate ob prevzemu obvezno priložiti potrdilo o plačilu. 

Kilometrina se obračuna po najhitrejši poti (google map) v obe smeri (dejanski prevoženi km). Prevoz je mogoč le po predhodnem dogovoru v dogovorjenem času. Poskušamo se čim bolj prilagoditi stranki glede časa prevoza, vendar zaradi ostalih obveznosti v hotelu včasih to ne gre, zato je zaželjeno da se za prevoz dogovorimo vsaj dva dni prej. V izjemnih primerih prevoz živali ni mogoč.  

V ceno oskrbe živali se štejejo le nočitve. 

Kaj vključuje osnovna cena oskrbe živali:

Osnovna oskrba živali (sprehod, hranjenje, igra s skrbnikom...).
Dnevni sprehodi in gibanje v zunanjih izpustih ali notranjih igralnicah
Igra z vrstniki v ograjenem izpustu v kolikor je pes socializiran in neproblematičen v igri z vrstniki, drugače je v izpustu sam ali skupaj z skrbnikom (na voljo imamo več ločenih izpustov).

Mačke imajo možnst izhoda v velike z igrali obogatene zunanje izpuste, kjer lahko varno opazujejo zunanjo okolico, ter možnost igre v notranjih pozimi tudi ogrevanih igralnicah za mačke. V bivalnih enotah in igralnici ter zunanjih izpustih so zaradi preventivnih ukrepov poškodb same (izjemoma s privoljenjem lastnika v družbi drugih mačk). 

Ostalim malim živalim je na voljo v času sezone tudi domača zelenjava iz domačega vrta. V kolikor prinesete svoje kletke itd. za kunce, morske prašičke, podgane, hrčke itd. naj bodo le te varne in zaprte tako da onemogočajo kakršenkoli pobeg živali. 

hrana za pse in mačke

Popusti:
10 % popusta na oskrbo v primeru nastanitve 10 nočitev ali več,

20 % popusta v primeru oskrbe 30 nočitev ali več,

druga žival istega lastnika - 50 % na osnovno oskrbo v primeru istočasne oskrbe dveh ali več živali istega lastnika hkrati (velja v primeru, ko je ista vrsta živali v isti bivalni enoti) (v primeru različnih živali priznamo 50% popust na cenejšo oskrbo)),

10 % popusta pri oskrbi dihurjev, miši, kuncev, morskih prašičkov in podobno v kolikor prinesete svojo hrano in kletko (kletka mora biti varna in onemogočati pobeg živali),

Popusti se v primeru oskrbe problematične živali NE upoštevajo! 

Več o nas si lahko preberete TUKAJ

POSEBNE UGODNOSTI ZA STRANKE HOTELA ZA MALE ŽIVALI NERA

PREVOZ MALIH ŽIVALI - nudimo prevoz vseh malih živali po dogovoru. 

Koliko ste od nas oddaljeni lahko preverite TUKAJ

NEPREKINJENO BIVANJE 30 DNI ALI VEČ SKUPAJ: Pri neprekinjenem bivanju vašega psa, mačke ali ostalih živali v našem hotelu 30 dni ali več vam priznamo 20 % popust na celotno bivanje pri nas. 

POPUSTI SE MED SEBOJ NE SEŠTEVAJO! 

Navodila strankam:

V Hotelu za male živali Nera sprejemamo vse vrste psov ne glede na velikost, pasmo ali starost. Sprejemamo tudi problematične živali (problematične živali so vse tiste živali, ki nam pri oskrbi povzročajo več dela, skrbi in potencialno nevarnost za poškodbe - živali, ki so pretirano glasne, agresivne živali, veliki izredno močni psi, ki nam zaradi močnih potegov in nevzgojenosti povzročajo veliko verjetnost poškodb sprehajalca, ...) . (glej hišna pravila). 

Problematične živali so lahko glede na stopnjo in vrsto problematičnega vedenja nastanjene posebej in se jih ne spušča prosto v izpust skupaj z ostalimi vrstniki ampak so tam prosto spuščeni sami oz. skupaj z oskrbnikom v kolikor je to mogoče. Problematične živali nam povzročajo več dela, več nevarnosti pri delu z njimi ali s svojim težavnim vedenjem povzročajo pretirano motenje okolice. Dodatek za oskrbo problematične živali zaračunavamo toliko časa, dokler se žival ne umiri oz. ne predstavlja več nevarnosti oz. ni več pretirano moteča za okolico. Včasih je to lahko samo 1 dan, včasih nekaj dni, pri nekaterih psih pa dodatek zaračunamo za vse dni oskrbe. Pri psih je cena dodatka za oskrbo problematične živali 10 do 25 eur /noč, za ostale živali 5 do 10 eur/ noč - višina dodatka je odvisna od vedenja in težav, ki nam jih povzroča problematična žival pri oskrbi. V kolikor se o višji ceni oskrbe nismo dogovorili prej, vas o tem obvestimo v času ko je žival že pri nas (pogosto namreč prej ne moremo vedeti kako se bo vaša žival obnašala v času oskrbe pri nas). V primeru, da vas o višji ceni oskrbe obvestimo ko je žival že nastanjena pri nas, lahko kadarkoli po predhodnem dogovoru pridete po žival in oskrbo pri nas prekinete, dodatek pa se zaračuna za čas, ko je žival dejansko pri nas. 

KAKO REZERVIRAM HOTEL? 

Rezervacijo nastanitve v našem hotelu lahko opravite kar preko spletne strani : http://www.hotel-nera.si/rezervacija . Ali nam pošljite e-mail na hotel.nera@gmail.com ali pa nas kar pokličite na 041 724 881. V kolikor pridete v naš hotel prvič, vas prosimo, da izpolnite dokument na tej povezavi ter ga prinese s seboj :  http://www.hotel-nera.si/blog/vpisni-list-hotel/

Sprejem in oddaja ter ogled hotela je mogoč po predhodnem dogovoru:

Glede na dogovor smo vam vedno na voljo na dan prihoda/odhoda kot ste ga označili na rezervaciji. ali kakor smo se dogovorili.  Prevzem in oddaja živali so možni po dogovoru vsak dan razen nedelje in praznikov ter dela prostih dni od 8:00 do 20:00 ure. Ogledi hotela so možni le po predhodnem dogovoru v času sprejema strank! 

Pišite nam na e-mail: hotel.nera@gmail.com

ali nas pokličite na tel: 041 724 881

HIŠNA PRAVILA IN NAVODILA STRANKAM V HOTELU ZA MALE ŽIVALI NERA

ZDRAVJE ŽIVALI:

 • Cepljenja: Preverite ali je vaša žival zdrava in ima opravljena vsa cepljenja, ki morajo biti veljavna ves čas bivanja v hotelu (preverite datum zapadlosti cepljenj). Žival mora imeti preventivno zaščito pred notranjimi in zunanjimi zajedavci. V Hotelu za male živali Nera, Urška Krivec s.p. bomo žival na stroške lastnika cepili, v kolikor ugotovi, da žival ni cepljena v skladu z zakonom in odpravili zunanje in notranje zajedavce v primeru, da stranka tega ni storila pred sprejemom v hotel.
 • Posebnosti: Obvestite nas o morebitnih posebnostih vaše živali pred prihodom v hotel kot je na primer problematično vedenje, alergije, zdravstvene težave itd. V kolikor ugotovimo, da žival potrebuje veterinarsko oskrbo, bomo žival peljali k veterinarju. Stroške pregleda in zdravljenja plača podjetje, le v kolikor je bolezen ali poškodba nastopila v času oskrbe v hotelu in ni bila posledica predhodne bolezni ali drugih poškodb. Ravno tako podjetje ni dolžno kriti stroškov zdravljenja v kolikor se ugotovi, da stranka ni opozorila oskrbnika na morebitne posebnosti živali (dietna prehrana, vedenjske motnje, agresivnost, pretekle poškodbe in bolezni...). V kolikor so poškodbe živali v času oskrbe posledica problematičnega vedenja psa (uničevanje stvari in grizenje samega sebe, agresivno vedenje ter posledično poškodbe zaradi skakanja, zaganjanja itd...) Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p. ni odgovoren za nastale poškodbe v času oskrbe. Oskrbnik je dolžan o vsakem zdravljenju v času bivanja živali v hotelu predhodno obvestiti stranko. V primeru, da je stranka nedosegljiva ali je potrebno urgentno posredovati, o načinu zdravljenja in nadaljnji oskrbi odloča oskrbnik.
 • Problematične živali: V primeru problematičnih živali imamo pravico k osnovni oskrbi dodatno zaračunati delo s problematično živaljo, ki znaša v primeru psa od 10 do 25 eur/dan, v primeru ostalih živali pa od 5 do 10 eur/dan. Kot problematična žival se šteje pes ali druga domača žival, ki kaže napadalno vedenje do oskrbnika in predstavlja visoko tveganje poškodb oskrbnika, žival ki zaradi svojega agresivnega vedenja onemogoča normalno čiščenje in hranjenje brez tveganj poškodb oskrbnika ter žival, ki s svojim vedenjem povzroča večje nevšečnosti kot je recimo hujše poškodovanje predmetov, prostorov, pretirano moti okolico s svojim laježem, tuljenjem itd. 
 • Plačilo stroškov zdravljenja: Stranka se obveže, da bo plačala vse stroške preventive in zdravljenja, ki so bila opravljena v času oskrbe v hotelu in le te niso posledica malomarnosti oskrbnika. Stranka na dan odhoda iz hotela žival pregleda. V kolikor stranka ugotovi, da se je živali v času oskrbe spremenilo zdravstveno stanje in oskrbnik na to ni predhodno opozoril stranke ima pravico do zavrnitve računa in povrnitvi stroškov zdravljenja, v kolikor bi le ti nastali. Stranka lahko poda pritožbo v roku 8 (osem) dni po prevzemu iz hotela. Pritožbe sprejemamo le v pisni obliki, poslane priporočeno na naslov Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p., Šenturška Gora 12, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Obvezna priloga pritožbe je veterinarsko potrdilo o stanju živali ter potek zdravljenja pri čemer mora veterinar obvezno navesti v poročilu, da je spremenjeno zdravstveno stanje nastalo v času oskrbe v hotelu in nikakor ni moglo nastati zaradi preteklih poškodb ali bolezni živali pred sprejemom v hotel ali kasneje, ko je bila žival že predana lastniku. Obvezne priloge so tudi fotokopije računov veterinarskih storitev. Za poškodbe, ki bi si jih lahko zadale živali lastnika med seboj ali same sebi Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p. ne prevzema nobene odgovornosti. 

DOKUMENTACIJA:

 • Predložitev dokumentacije: Stranka je ob sprejemu živali v hotel dolžna priložiti originalni potni list živali (obvezno pri oskrbi psov, pri oskrbi drugih živali je potni list zaželen v kolikor ga imate).
 • Zagotovilo o resničnosti podatkov: Stranka zagotavlja, da so vsi podatki, ki jih je navedla pravilni. V kolikor stranka zamolči posebnosti živali, podjetje ni odgovorno za nastalo škodo, poškodbe ali spremenjeno zdravstveno stanje živali v času oskrbe v hotelu. V primeru, da stranka ne opozori oskrbnika o posebnostih, vse stroške, ki bi lahko nastali v povezavi s tem nosi stranka.

OBVEŠČANJE OSKRBNIKA

 • Obveščanje o prekinitvi ali podaljšanju oskrbe: V primeru, da stranka ne more prevzeti živali v dogovorjenem času mora o tem obvestiti oskrbnika hotela najkasneje v 24 urah. V primeru  nedosegljivosti lastnika bo podjetje ravnalo v skladu s 7. členom Pravilnika o zaščiti hišnih živali in žival oddalo v zavetišče za zapuščene živali.

IGRAČE, LEŽIŠČA

 •  S seboj v hotel lahko prinesete ležišče, igračo in podobno, ki jo ima žival rada in jo je vajena. V kolikor želite, da so v bivalni enoti nameščeni tudi predmeti, ki ste jih prinesli s seboj, Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p. ne odgovarja za morebitno materialno škodo teh predmetov s strani živali niti za zdravstvene težave živali v primeru poškodovanja ali zaužitja teh predmetov. V kolikor prinešene predmete pozabite prevzeti, bodo le te na vas čakale še 14 dni po odhodu živali iz hotela. Kasneje ne zagotavljamo, da bodo neprevzeti predmeti še na voljo za prevzem. 

PREVZEM IN ODDAJA ŽIVALI

 •  Delovni čas: Prevzem/oddaja živali je mogoča vsak dan razen ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih od 8:00 do 20:00 ure po predhodnem dogovoru. V primeru spremembe nas o tem pravočasno obvestite. Prosimo spoštujte uradne ure hotela. 
 • V kolikor ne veste točne ure prevzema/oddaje živali nam le to sporočite prej, da se dogovorimo o točni uri prihoda. Le tako se boste izognili čakanju da opravimo svoje obveznosti preden boste lahko prevzeli žival v primeru prihoda pred rednimi termini sprehajanja pa bomo lahko vašega psa še sprehodili pred odhodom domov. Oskrbnik vas bo čakal na dan prihoda/odhoda živali ob dogovorjeni uri. Dopuščamo prihod 15 minut prej ali kasneje. V kolikor zamujate in nas o tem niste obvestili boste morali v primeru zasedenosti oskrbnika počakati ali pa lahko oskrbo tudi zavrnemo. Prosimo, da spoštujete dogovorjene ure prihoda/odhoda.
 •  V kolikor bo žival  pripeljala ali prevzela druga oseba nas o tem obvestite. V nasprotnem primeru živali ne bomo prevzeli/oddali v hotel.

 

GIBANJE NA OBMOČJU HOTELA

 • Gibanje v prostorih hotela je prepovedano brez spremstva oskrbnika. V hotelu se namreč nahajajo tudi nevarne živali, ki lahko resno poškodujejo vas ali vašo žival v kolikor ne spoštujete hišnih pravil hotela.
 • Vašega psa imejte vedno na vrvici dokler ga ne prevzame oskrbnik. Ostale živali naj bodo varno nameščene v kletki. Oskrbnik bo vašo žival prevzel ter jo namestil v njen bivalni prostor. Hotel za male živali Nera, Urška Krivec s.p. je odgovoren za žival od trenutka, ko je žival sprejeta in nameščena v bivalno enoto hotela do trenutka, ko je žival oddana stranki oz. osebi, ki jo prevzame. Stranka lahko žival odda in sprejme iz bivalne enote samo v prisotnosti in z dovoljenjem oskrbnika.
 •  Živali, ki so v oskrbi se ne dotikajte brez dovoljenja oskrbnika. Prosimo, da se sami ali s svojimi živalmi ne približujete živalim še posebej psom, ki so v okolici hotela. Spoštujte osebni prostor tako naših domačih živali kot živali, ki so v naši oskrbi.
 • Pri nameščanju živali v bivalno enoto mora biti vedno prisoten oskrbnik ter največ ena od oseb, ki je žival pripeljala. Vstop več osebam v prostor in daljše zadrževanje v bivalnih enotah niso dovoljene saj s tem brez potrebe vznemirjate tako vašo žival kot vse ostale živali
 • Prosimo, da spoštujete navodila strankam in hišna pravila v Hotelu za male živali Nera, ki zagotavljajo varnost in udobje vsem živalim v oskrbi.

NAVODILA STRANKAM PRED PRIHODOM

 •  Pred prihodom v hotel za male živali Nera preverite nastanitvene možnosti za vašo žival v času vaše odsotnosti. Le tako si lahko zagotovite mesto v našem hotelu. Pišite nam na hotel.nera@gmail.com ali pokličite 041 724 881.
 •   Po predpisih morajo biti med vožnjo vse živali varno nameščene v vozilu zato svojo žival udobno in predvsem varno namestite v vozilo. V kolikor nimate primernega vozila ali opreme za varen prevoz živali do hotela in nazaj lahko koristite našo storitev prevoza živali.
 • Že doma pripravite vse potrebne dokumente, ki jih morate prinesti s seboj. To velja predvsem za pse, ki morajo s seboj obvezno imeti potni list v katerem so označena cepljenja in napisani podatki vaše živali. Poglejte ali imate v potnem listu vpisane vse podatke (dosegljivi naslov lastnika živali, podatki o živali).
 • Na dan odhoda od doma se obnašajte kot običajno in ne namenjajte živali več pozornosti kot bi jo drugače saj bo žival začutila vašo nervozo.
 • Pred prihodom v hotel poskrbite, da vaša žival opravi svoje fiziološke potrebe.
 • Svoje vozilo parkirajte na parkirnem prostoru, ki se nahaja na večjem dvorišču ob hiši pred pisarno hotela - talna označba P - hotel. Pozvonite pri zvoncu, kjer piše Hotel (vhod iz glavne ceste na sredini hiše) ali nas pokličete na telefon 041 724 881.
 •  Pri nameščanju živali v bivalno enoto živali ne izkazujte več pozornosti kot običajno, saj vse živali čutijo vaš nemir.
 • Ko je žival enkrat nameščena v bivalni enoti se ne vračajte več v prostor saj s tem le še dodatno brez potrebe vznemirjate tako vašo žival kot vse ostale živali v oskrbi.
 • Vaš povodec, posode in odvečne ovratnice ali oprsnice prosimo da vzamete s seboj. V hotelu imamo namreč svoje povodce za sprehajanje psov, ki so varni in zanesljivi. V primeru, da sami uporabljate kakršnekoli bodeče ovratnice, haltije, električne ovratnice in podobno le teh v naši oskrbi pes ne bo potreboval zato vas prosimo, da jih ne puščate pri nas.
 • V kolikor smatramo, da vaš pes nima nameščene primerne ovratnice ali da bi le ta za psa predstavljala nevarnost za poškodbe ali pobeg (nevarne ovratnice, preveč ohlapne ovratnice iz blaga in podobno) bomo za čas bivanja pri nas vašemu psu namestili primerno in varno ovratnico.
 • Prevzem /odhod živali po 20:00 uri zvečer NI mogoč, ravno tako ne ob nedeljah in dela prostih dnevih. V kolikor niste uspeli priti po vašo žival ob dogovorjeni uri ali pred koncem delovnega časa hotela nas pokličite, da se dogovorimo za drug termin prevzema/oddaje živali.
 • Preberite si hišna pravila, ki veljajo v Hotelu za male živali Nera.
ODGOVORI NA POGOSTA VPRAŠANJA

1. Sprejemate tudi živali, ki živijo v stanovanju? 
V našem hotelu imamo na voljo več možnosti oskrbe. Večji del psov namestimo v več prostorov, ki so lahko pozimi dodatno ogrevani, poleti pa so prijetno hladni. V teh prostorih, ki se nahajajo tik ob stanovanjski hiši imamo več bivalnih enot. Vsaka bivalna enota je veika od 6 do 12 m2 in je namenjena spanju, hranjenju in počitku vsakeka posameznega psa. Ti prostori so primerni tudi za pse, ki bivajo v stanovanju, saj jim lahko uravnavamo temperaturo, ravno tako imajo na voljo ležišča za spanje v kolikor jih potrebujejo. Cena nočitve takšne oskrbe je 15 eur/noč. 
2. Ali sprejemate tudi manjše pse in kako je z oskrbo manjših psov?
Seveda v oskrbo vzamemo tudi manjše družne pse, katerim je na voljo tudi manjši v celoti pokrit izpust tik ob hiši, kjer imajo zaščito pred vetrom, dežjem in močnim soncem. Počivajo, spijo in jedo pa v hotelu ali stanovanju - odvisno kaj ste si izbrali kot del oskrbe. 
3. Ali imate prostore tudi klimatizirane? 
Vse naše bivalne enote (razen nekaj zunanjih bivalnih enot) ne potrebujejo dodatne klime. Vsi ti prostori so prijetno naravno hladni tudi v najhujši in trajni vročini. Psi se tako ne bodo prehladili zaradi stalnega delovanja klimatske naprave. Psi, ki bivajo skupaj z nami v stanovanju pa imajo tako kot mi klimatsko napravo. 
4. Ali vzamete žival tudi za daljši čas oskrbe?
Seveda. Vašo žival (psa, mačka ali ostale živali) lahko pri nas pustite tudi dalj časa (teden, mesec ali celo več mesecev). Pri bivanju na daljši rok vam ponujamo še dodatne ugodnosti in popuste (glej cenik). 
5. Zakaj je potrebno prej poklicati in najaviti prihod/odhod živali? 
- V našem hotelu imamo določen red in disciplino, ki zagotavlja varnost in kvalitetno oskrbo vsem našim strankam.
- Živali sprejemamo in oddajamo preko celega dneva od 8:00 ure zjutraj do 20:00 ure zvečer VSAK dan v letu, razen ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih. Ker smo večina oskrbnikov tudi del družine, ki skupaj živi v prostorih hotela prosimo spoštujte tudi naš prosti čas, čas za kosilo in počitek! Da lahko zagotavljamo nemoteno in kvalitetno oskrbo vsem našim varovancem, imamo v hotelu določene ure, ko si vzamemo čas za počitek. Jutranji in večerni sprehodi so običajno ob enakih urah (poleti kasneje, pozimi malo prej), medtem, ko so sprehodi in spuščanja psov v izpuste tekom dneva odvisni tudi od vremena in samih živali, ki so trenutno v oskrbi. Čeprav vse naše hotelske goste oskrbujemo 24 ur na dan, prosimo da spoštujete tudi naše privatno življenje in psov ne prevzemate/oddajate po 20:00 uri zvečer. Prihod v hotel dopuščamo tudi pred 8:00 uro zjutraj vendar le IZJEMOMA po predhodnem dogovoru! 
- V kolikor nam ne sporočite kdaj (datum in ura) vašega prihoda/odhoda vam živali ne bomo predali. Tako zagotavljamo varnost tudi vaše živali, saj je nemogoče, da bi prišel tuj človek in nenapovedano prevzel žival iz hotela, brez da bi se tako dogovorili z lastnikom oz. osebo, ki je psa predala v oskrbo. Ker v hotelu deluje več oskrbnikov, tekom sezone pa tudi ostali zunanji sodelavci, bodo le ti žival predali iz hotela v kolikor so o tem predhodno obveščeni. 
- Kadar bi želeli priti po žival v času počitka, bomo le to pred odhodom še peljali na dodatni sprehod. Tako bo pes lahko sproščeno odšel iz naše oskrbe nazaj domov. Mi pa vam bomo pripravili še vso dokumentacijo in stvari, ki ste jih prinesli s seboj ter tako skrajšali čas prevzema/odhoda živali. 
6. Naša psička se goni, jo lahko pripeljemo v hotel? 
V našem hotelu imamo več bivalnih enot, ki so varne in ločene od ostalih psov. Vaša psička bo tako pri nas povsem varna pred radovednimi noski samcev, le ti pa ne bodo pretirano obremenjeni z njeno prisotnostjo. Pri nas lahko zagotovimo varno bivanje vsem psom, ki ne smejo imeti fizičnega kontakta z drugimi psi. Psičko bomo sicer sprehajali na drugih travnikih in drugem koncu gozda kot ostale samce, vendar bo vseeno deležna celotne oskrbe tako kot vse ostale živali. 
7. Na cesti je gneča in ne vemo kdaj pridemo domov? 
Ni problema, tudi kadar ne veste točne ure odhoda živali iz hotela se lahko dogovorimo. Prosimo vas le, da ste vsi, ki psa pripeljete v hotel čim bolj točni. Dopuščamo prihod 15 minut prej oz. 15 minut po dogovorjenem času - v tem času vam zagotavljamo, da bo nekdo od oskrbnikov v okolici hotela in bo žival prevzel ali oddal brez nepotrebnega čakanja. V nasprotnem primeru boste morali počakati, da uredimo svoje obveznosti kar včasih lahko traja kar nekaj časa. Kadar ne veste točne ure odhoda nam samo kakšno uro ali dve prej sporočite, da pridete in se bomo dogovoirli o času prevzema, tako da lahko pripravimo dokumentacijo in stvari, ki ste jih prinesli s seboj ter obvestimo ostale oskrbnike o odhodu živali domov. Seveda, pa nam od prihodu živali povejte datum in okviren čas kdaj bi želeli žival prevzeti iz hotela. 
8. Na dopustu se imamo tako dobro, da bi ostali še par dni. Lahko podajšamo bivanje živali pri vas?
Seveda. Vi nam le pravočasno sporočite o daljšem bivanju kot prvotno dogovorjeno, da o tem obvestimo naše oskrbnike in uredimo ostale rezervacije. 
9. Naš pes ima zdravstvene težave, ga lahko pripeljemo v hotel? 
V hotel sprejemamo tudi pse, ki potrebujejo dodatno nege (dajanje zdravil, posebna prehrana itd.). Živali, ki imajo odprte rane ali so še v stanju okrevanja, ko se le to lahko hitro poslabša v hotel ne sprejemamo. 
10. Naš kuža ali mačka je že v letih in še nikoli ni bil izven doma. Kako to sprejema žival? 
Tako mladički, kot starejše živali ali živali v "najboljših letih" odhod od doma v drugo okolje sprejemajo različno. Kako dobro prenašajo novo okolje je predvsem odvisno od predhodne socializacije živali ter njenega karakterja. Kljub vsemu se v hotelu le redko srečamo z resnično hudimi primeri ločitvene tesnobe. Največkrat se živali hitro privadijo novemu okolju. Nekatere se privadijo takoj in nimajo nikakršnih težav, manjši delež živali potrebuje le sprehod ali dva skupaj z nami, da se sprostijo in spoznajo kako pravzaprav ni nič hudega pri nas. Nekatere živali, predvsem izredno plašne, slabo socializirane živali ter problematične živali včasih potrebujejo nekaj več časa. Koliko je v največji meri odvisno od živali same. Tudi starejše živali, ki niso prej nikoli šle od doma se največkrat hitro privadijo. Velikokrat jim nova izkušnja popestri vsakdan. 
11. Kaj če se naši živali v hotelu kaj zgodi?
Tako kot se vašemu psu, mački ali ostalim živali lahko zgodi nesreča doma, se lahko zgodi tudi pri nas. Seveda niso izključene poškodbe ali bolezni, ki jih žival lahko ima tudi v času naše oskrbe. V primeru, da se zgodi poškodba v času oskrbe in smo le to opazili v hotelu bomo vašo žival odpeljali k veterinarju in jo ustrezno oskrbeli. Vsekakor ste nas dolžni predhodno opozoriti na morebitne posebnosti vaše živali, kot so recimo alergije, pretekle poškodbe zaradi katerih psa na primer ne smemo spuščati v izpust v igro z drugimi psi in podobno. Za poškodbe, ki si jih žival zada sama sebi ali živali istega lastnika med seboj Hotel za male živali Nera ne odgovarja in za jih ne prevzema nobene odgovornosti (primer: grizenje tačk, poškodbe zaradi kopanja lukenj in grizenja mrež, poškodbe zaradi pretiranega skakanja in zaganjanja v ograjo, mrežo itd.) 
12. Kakšne vse živali sprejemate v vašem hotelu in kje so nameščene? 
V našem hotelu pretežno sprejemamo pse in mačke ter ostale male živali. Sprejemamo tudi dihurje, kunce, miši, podgane, hrčke, morske prašičke, želve in podobno. Sprejemamo tudi ostale živali razen ptičev in živali, za katere nimamo ustreznih prostorov. Psi so nameščeni v povsem ločenih prostorih proč od mačk in ostalih malih živali. Ptičev žal ne sprejemamo. 
13. Lahko našega psa tudi skopate in postrižete?
V hotelu lahko vašim psom tudi postrižemo kremplje, počistimo ušesa. Uredili smo tudi "kopalnico" kjer lahko tekom celega leta vašega psa skopamo. Žal pa celotnega striženja psov, trimanja in podobnih "frizerskih" storitev zaenkrat še ne nudimo.  
14. Kje so nameščene mačke? 
Mačke imamo nameščene v posebnem prostoru kjer so jim na voljo štiri notranje bivalne enote, ki so lahko v zimskem času tudi dodatno ogrevane. Na voljo jim je prehod v zunanje, v celoti ograjene prostore. Zunanje izpuste imamo v celoti ograjene v dveh etažah ( štiri ločene velike zunanje enote), kjer se mačke lahko naužijejo svežega zraka, zanimivega dogajanja in sprostijo svojo "divjo plat mačke". Na voljo so jim tudi velike notranje igralnice, ki so pozimi tudi dodatno gorevane. 
041 724 881      hotel.nera@gmail.com
Designed by B&V design 2011 - B&V design